Värmepumpar | Värmepumpsinstallation

Vi utför totallösningar inom bergvärme, luft-vatten samt jordvärme. Vi installerar, servar mm. Vi är dessutom certifierad återförsäljare till NIBE. Vi räknar utifrån husets behov, med isoleringsfaktor, verkningsgrad osv för att optimera pannan för just ert behov till rätt pris. Många idag får sin värmepanna för högt dimensionerad vilket gör att den drar mer energi. Vi uppdaterar oss löpande på ny teknik inom värmepumpar. Varje månad har vi avstämning med leverantör för att vara med på all innovation som sker. Tillverkarna arbetar hela tiden med att öka effekten så att COP** värdet blir så högt som möjligt och vi vill inte installera gårdagens modell i våra kunders fastigheter.

**COP

Värmepumpars verkningsgrad mäts med ett värde som kallas COP, vilket står för coefficient of performance. Innan du bestämmer dig för vilken värmepump du ska välja, vill du säkerställa att värmepumpen är så effektiv som möjligt, vilket COP-värdet till viss del kan tala om för dig. Detta värde benämns på tre olika sätt, vilka alla betyder samma sak:

COP-värdet beräknas genom att undersöka hur många kilowatt värmepumpen kan generera per förbrukad kilowatt. Vid ett COP-värde på 4, innebär detta att värmepumpen genererar 4 kW per förbrukad kW. Detta betyder att ju högre värde värmepumpen har, desto bättre är verkningsgraden. Värmefaktorn varierar vanligen mellan 1 och 5, beroende på typ av värmepump och modell.

Verkningsgrad

COP - coeffcient of performance

Värmefaktor

WNR - Werner Nilsson Rörmontage

Ekorrstigen 2
28436 Perstorp
Tfn: 0435-30591 
Orgnr: 556126-1552

Öppettider:
Måndag – Fredag 07.00 – 14.00
Ring för att boka tid till butik

Begär offert